Interframe here !!


ShoutMix chat widget

**lovely**

**lovely**

December 31, 2010

azam

ouh hye !! welcome new year !! di pagi 1januari2011 baru sye
berpeluang untuk mengupdate blog ini.. okeyh! bercerita pasal tahun baru nie,
mesti sume orang ada azam baru kan?? yeah, sye jugak ! mesti sume orang nak tahu kan??*yang tak nak tahu tu, you just shut up!* ahahahahahh !
okeyh, sebelum sye senaraikan azam tahun 2011 nieh..
*eh,nak bagi tahu kah?? ouh noooo! *
mungkin bukan hari ini..heheheheheheh! rajin rajin la ikuti blog sye.
mane lah tahu, tertaip or terbagi tahu azam tahun nie..ahahahahhaah !
yang tak nak tahu tu diam jela an..
uh,jauh menyimpang nie. patah balik.
sye disini nak ucapkan selamat tahun baru kepada semua, nak mintak maaf pada rakan rakan yang mengenali, yang tak kenal, yang baru saje kenal pun nak mintak maaf
kalau2 ada terkasar bahasa semase berbicara*hah* , bergurau senda, termaki hamun ke, tertengking, terperli..ahaahhaha !! semua yang ter-ter la kan.
harap dimaafkan.. terutama sekali rakan2 seperjuangan di
mara profesional college bandar penawar.. mintak halal sebarang jenis makanan, minuman dan segala jenis barang lah.. semoga pada tahun baru ini, lebih berfikiran matang dan mampu menghadapi cabaran yang akan datang ni..
bukan bermakna sebelum ni sye tak matang, just kureng je.
al maklum lah kan.. tahun 2011 ini umur sye dah 20.hah !!
dah tak ada lagi no 1 kat depan tuh..huhuhuhuhuh !!
yeah, secara total nye tak semua azam 2010 sye tercapai, dengan rasmi nya
sye akan anjak kan azam tahun lepas pada tahun nie. kalau tahun ni tak tercapai jugak,
carry la ke tahun hadapan.. but sye sentiasa berdoa agar apa yang sye azam kan akan tercapai dengan jaya nya..amiin~

okeyh, just nak mengenang kembali segala kenangan pada tahun 2010..let's check it out !!

suka duka 2010


*awal tahun 2010, kaki sye patah,
dan menjalani kehidupan seperti biasa di kolej pada semester ke-2*

*selepas 5 bulan direnovate.inilah hasil nya*

*aktiviti kolej pada 12mei2010, cuti semester ke-2,
pertandingan catur bestari*

*tanggal 29mei2010, menjejak kan kaki ke taman negara
untuk ekspedisi mendaki gunung tahan*

*sungai paling best seumur hidup aku*

*liku liku semasa mendaki gunung tahan*

*setakat gunung rajah*

salah satu azam sye yang tak dapat ditunaikan, tak dapat jejak ke puncak gunung tahan kerana keadaan rakan sye yang tak mengizinkan. hampa~ gunung tahan !! nantikan kedatangan sye buat kali ke 2 !! heheheh !

*bermula semester ke-3, khidmat sye diperlukan unutk menjadi fasilitator kepada junior2*

*berbuka puasa bersama rakan2 seprejuangan semasa di sekolah menengah*


*keluarga sye pada hari raya pertama*

*team futsal*

buat kali terakhir kami bergandingan di karnival sukan antara kolej profesional mara dan kolej mara. miss u all !!

*kenangan bersama *

salah satu lagi azam sye pada tahun 2010 yang tak tercapai. hahahahah !! just dapat gangsa jer.. whatever it is we've do the best. cuma tak ada rezeki lagi. sye akan berusaha bersama team yang baru pada tahun 2011. !! i hope so. hehehehhehe

* minggu peperiksaan semester ke-3 bermula*

tapi, apakan daya tiada rezeki buat sye untuk semester ini. keputusan yang amat mengecewakan.just 2.70?? ouh shit man !! sangat memalukan. tak tahu nak kata apa. mood yang ceria hilang entah ke mana selama beberapa hari mngenangkan result yang hampeh.. buat kali pertama sye rasa sye study dengan struggle gile. uh ! hasil nya tak menjadi langsung. secara tidak langsung detik tiba nya tahun baru, sye di motivasi oleh seseorang. yeah, mungkin betul apa yang dye katakan. don't study hard but then try to study smart !! dengan itu sye mula rasa sedikit bersemangat dan berazam untuk tingkatkan lagi pointer sye unutk semester ke-4 dan ke-5. insyaAllah..yeah ! sye dah terbagi tahu azam sye..heheheheh!


sekian sahaje suka duka sye sepanjang 2010. kini, kenangan hanya tinggal kenangan.. apa yang dah lepas tu tak perlu diungkit dan tak perlu disesalkan. just look forward. moga apa yang berlaku dijadikan pengajaran. banyak lagi sebenarnya, tapi sempat nak upload banyak2..weee~~


*sincerefrommyheart*

December 25, 2010

relationship ??



Dia mengajar sye erti kehidupan dalam perhubungan. Banyak sebenarnya yang
telah dia ajar samada secara sedar ataupun
lelap.
Tapi, walaupun perkenalan ini masih awal,
tapi kejuju
ran dan sifat
berterus terang menjadikan perhubungan ini terasa
sudah lama dan akrab.
Sebagai perkongsian, dalam hidup ini kita kenalah jujur.
bila jujur itu ada, dimasa itulah wujud sebuah kemesraan.
menghargai atas apa yang orang lain lakukan untuk kita akan menjadikan hidup ini terasa ada nilainya.
Tapi, dengan sifat berterus terang dan kematangan individu itu
menguatkan lagi pertalian sesuatu hubungan itu. Betul, percay
a atau tidak,
kamu akan rasakan sendiri.


ouh yeah ~
mengenali seseorang itu
kadang kala buat
sye ketawa,

*hampir setiap saat buat sye ketawa

mengenali seseorang itu
juga kadang kala buat
sye mengalir air mata.



sesungguh nya mengenali seseorang itu mampu
memberi kita sejuta rasa

marah

geram
sayang &

rindu



tapi sedar atau pun tidak mengenali seseorang itu adalah
satu anugerah biarpun hadir nya cuma seketika dan sekadar teman sementara dan bersyukurlah dengan kehadiran nya
kerana melalui dia kita akan mengerti
erti sebuah perhubungan..



* say yes to a " relationship "

December 21, 2010

OMG !!

hari ini bersamaan 22 disember 2010, hah !! OMG !!
lupe nak wish bufday kau semalam !! how come i forgot yeah?? ish3 ~


** muhamad kamil Bin Karim**


happy belated bufday yang ke-19!! 19?? muda lagi nie..heheheh.
may god bless u till u die, semoga panjang umur,
semoga kau berjaya dalam hidup*nmpak gaya pun macam bakal ustaz*(alhamdulillah),
menjadi anak yang soleh dan taat pada ibu dan bapa,
ammiinnn....
tiada peruntukan disediakan for your gift,
so just the wishes..
tapi nak jugak bagi kek, ha nah, amek !! heheheheheheh..

*bolabolabolabola

just fantasy la ok. daripada tak ade ape ape kan..
and sorry again coz forgot your bufday~

nak cerita sikit pasal budak yang dulu nya gemuk, tapi sekarang sudah hensem sikit. ahahahahah ! ape motif nie puji kau?? hah ! xde motif ape ok..
yeah, dia adalah rakan sepergaduhan sye di sekolah dulu..
dan paling jahat adalah dia.
*just for flash back*
mase form berape ntah, sye lupe.. kami bergaduh, sampai xbercakap.
tapi punye lah jahat dan dengki budak bernama kamil nie,
sengaja dia masukkan jam dinding yang ade kat kelas kami tuh ke dalam beg sye.
hampir2 saje sye terbawa balik jam tuh. kurang ajar kau kamil !!!
memang kurang asam punye budak,.
but yang lepas tu lepas la kan.
budak sekolah la katakan.. hahahahah ! kenangan xakan dilupakan..
peace kamel !!! sorry cite buruk sikit pasal kau kat sini..hahaha ! again..
HEPPY BELATED BUFDAY !!!

December 19, 2010

hah??

tak ade ape yang hendak dicerita kan. kerana sepanjang hari ini sahaje sye asyik
tido dan bangun. tido dan bangun. tido dan bangun. ahahah !
gile lah kalau itu rutin harian sye. sekali sekali sye
keluar dari bilik hanye untuk menonton tv. cerita ape??
hah. melodi. gosip no 1 di malaysia !! betol kah?? xtawu la..
pandai pandai saje sye nie..tibe ke petang pulak, tengok
discovery channel. "RIVER MONSTER" di tonton juga oleh
ibu sye yg sambil "MENYIANG" sayur,. hehehehehhe!!
sye hanya tengok sahaje.. selesai saje keje ibu, dye pon berkate...
IBU
: "ika, hari ni ika masak ea? *dengan muka selamber*
AKU: "hah? nak masak ape sayur nie??
IBU
: "ikan yg ade tu bakar jer, sayur kangkung nie masak asam pedas ke..
*juga dengan muke selambe*
AKU: "hah?? kangkung masak asam pedas?? biar betol ibu nih??
IBU
: "hahahah, saje jer.masak la ape ape pon.."
hurm.. sye pun terus bangun untuk solat maghrib, jam pon dah pukul 7.30.
terpakse la tinggal kan "RIVER MONSTER" tuh.. habis je solat,
sye melangkah terus ke dapur sambil berfikir pasal sayur tu. at last, malas nak fikir panjang, kangkung tu sye bedal masak bening.. tahukah?
xtahu pon buat buat tahu jela.. mula dengan panaskan kuali untuk bakar ikan pari.. sambil sambil menyediakan bahan unutk memasak sayur..
sedang sibok buat keje. kene sergah dengan along..
ALONG
: " bahhh !!!!
AKU: "hurm..ingat aku terkejut ke?"
ALONG
: "eleyh..whoa !! hari ni ika masak !! pandai ke??
AKU
: "hah ! you just shut up ok..
ALONG
: "ahahahahahah ! padan dengan muka..
sye pon terus buat keje tu, sambil menyanyi..
AKU: " kugenggam baramu,
walaupun panas tak ku terasa,
demi mu kuingin kembali,
pasti tak kuulangi..
pulanglah oh sayng,
bersama salju rindu kasihmu,
izinkan ku kembali lagi,
dihati mu..
*sambil menunjukkan reaksi muka sedang menyanyi*
IBU: "hoi, anak dara menyanyi kat dapur tengah masak,
nanti dapat laki tua nanti, baru tawu.
AKU: "ha, xpe jugak.asal kan banyak duit..heheheheh
IBU
: " kalau dato' yela tak ape. ni tak. datuk ade cucu.."
AKU: " hish, ibu ni..tak payah la nak doa macam tuh"

bila difikir kan balik kate kate ibu tadi, sye terus risau. hah !!


tapi betol ke? tu cuma kate orang dulu dulu jek. harus kah percaye?? risau jugak. jangan la masin mulut ibu tuh. uh !
malas nak fikir, terus masak sampai habis dan
makan malam bersama family..

December 18, 2010

siapakah??

who



you ??






yeah !! M for "ME" !!

sincere from my heart~thank you !







December 15, 2010

kL 4

hari keempat di kL, plan nak ke sunway, but not for sure..
mcam biase bangun pagie, mandi, breakfast and lepak lepak..
tak de arah dan tak de tujuan, sye mule mengantuk tengah hri tu..
then trtido sekejap.. jap lagi jer, filza bagi tahu yang azam ajak pergi ice skating..wihoo !!! ahahahahah. then solat jamak zohor dan asar then terus bersiap..
10minit lepas tuh, azam pun sampai..
ok bermula lah perjalanan kami ke sunway..lalalalalalalala~~
AZAM: "raje, kau nak ikot aku tengok bola x esok?"
RAJE: "ha?? alaaa...best nye !! tapi esok aku dah blik lah.."
AZAM: "ala, kau balik la hari khamis..jom lah, kalau nak boleh beli tiket sekali..aku ni pun nak pegi bukit jalil dulu beli tiket.."
RAJE: "alaaa..xboleh la zam..aku dah janji dengan mak aku nak balik esok..bising pulak nanti..haish ! rugi nye xdapat join..!!!"
AZAM: "ha, tak pelah kalau mcam tuh.." dalam hati sye pun brkate.ah !! rugi gile xdapat tengok live...huhuhhu.. its okeyh raje, tak de rezeki name nye tu..
on the way ke bukit jalil, si ali yang kat sebelah azam nie pun
sangat lah busy mendail nombor raka2 dye tanye pasal tiket bola..
sampai je dekat bukit jalil, azam dengan ali pun kluar untuk beli tiket dan jersy..
tak lame lepas tuh, dyeorang pun datang dengan tiket yang banyak di tangan ali.
then sepasang jersy malaysia di tangan azam..

* smart weyh,!! sye akan dpatkan nye yang original !! satu hari nanti yer...hehehhehe


ha, ni la jersi yang azam baru beli tadi.. sye akan beli jugak okeyh.
tapi nanti la. sye bru jer beli jersy barcelona.. smart !! ahahahahha..
satu satu okeyh.. ha,teringat pulak.. dekat jersy barcelona * my team *, ade tulis something dekat lengan sebelah kiri. ade orang tanye sye mksud perkataan tu. mase tu sye mmg pakai jersy tu.. but mase tu sye xtahu, then i'm just geleng kepale jela en..

* ha nie la dye..nampak x? "Més que un club"


ha. maksud dye adalah. "more than a club"..ahahhahah !!
segale persoalan KIM ZAINUDIN telah terjawab..
sekian terima kasih kerana bertanya.. ahahahahhaah !!
ok let's continue.. lepas jer ke bukit jalil, azam terus drive
dengan laju nye ke arah bandar sunway..
jam 6.30 p.m kami sampai.. dan misi utama adalah nak bermain ice skating !!
sampai je dekat kaunter, kami membuat urusan pembayaran tiket, kad ahli, stokin dan glove warne hijau
!! i like it.!.. then mengambil kasut masing2..
size kasut sye adalah...41 !!! ahahahhaha..bapak besar dan berat kasut tu..
mule lah masuk ke gelanggang..ahahahhaha ! * gelanggang wak lu~* dengan menggelabah nye sye time tu,sebab tak pandai main.. permulaan yang sangat lambat. terpakse berpaut pade dinding gelanggang tersebut.. 2 round ambil mase 1 jam lebih?? ahahahah.. punye la lembap !! pade pertengahan round ke-2..
AZAM: "raje, sampai bile nak macam nie..lepas jela tanga tu. kau tengok ali..dah lepas tangan dah.."

lepas je azam cakap macam tu, sye dengan rase tercabar, melepaskan tangan..
hanya beberapa saat, sye jatuh..gedebukk!! * macam nangke busuk *
ah !! sye xhirau kan bile orang lain terus tert
umpu kpde sye
kerana gelakan yang kuat dari azam bile nampak sye jatuh.. kurang asam kau !! terus bangun semula, dan jatuh lagi.. bangun dan jatuh lagi.. bangun dan jatuh lagi.. ahahahhaahah !! lame kelamaan, sye dah boleh !! tapi xberape sangat lah...


* time nie curi curi amek gmbr oleh azam..xsempat nk pose, dah nak tersungkur lagi !! ahahahhaha

comel kan glove sye??ahahhahaha*gedik*..
dalam setengah jam asyik jatuh dan bangun, sye pun kluar dengan berpeluh nye macam buat fitness futsal yang selalu disuruh oleh EN.AMMAR QUYYUM.. dye adalah coach sye..wee~~ boleh pulak si azam nieh nak bercerite..
AZAM: " takut pulak aku tengok si raje nie tadi asyik jatuh jer tadi, gedebakk dan gedebukk!! ahahahahah~
habis semua dok gelak kat aku..cehh~xpe xpe.. gelak kan aku an,,
hah !! perut pulak berkeroncong..
kami pun terus kluar pergi makan..lokasi terpilih adalah setiawangsa..!!
menu yang sye order..nasi putih, tomyam campur, telur dadar 2 biji, sotong goreng tepung dan air sirap bandung laici..ahahhaahha !!
melantak!! yang xpuas hati nye, bile jer air sampai, sye punye dapat sirap laici??
mane bandung nye?? haduh !!
terencat sikit selera..xpe2. bengong punye orang.. nasi, tomyam, telur dah sampai..
tunggu sotong goreng tepung pulak..tibe tibe. mak ai !! ape bnde nieh??
dah macam cengkodok je aku tengok?? hah, rupe2 nye sye punye
sotong goreng tepung lah.. haduh !! syahdu betul la tengok..
tak pernah jumpe rupe macam tuh..*lupe nak snap gambar*
makin terencat selera sye nak makan. tapi ape nak buat, kL dan johor lain maa~~
whatever..
oleh kerana terlalu lapar, sye pun habiskan lah semua dengan lahap nye..
bile terperasan yang ali dan azam tengok sye, i'm just say..shut up !
makan je korang punye.. yela en, first time jumpe, xkenal aku sape.
dan buruk nye rupe bile aku makan. maklum lah. tengah lapar
tahap cipanzi !! ahahahahhaha..

lepas bayar bil, kite orang pun bergerak pulang ke damai, lorong keramat 1..heheheheh !!
sampai je dekat rumah, bukan nye terus mandi dan tido..
langsung duduk2 dan bergosip.ahahahah !!
ni lah dye, bile dah bersama manusia yang bername filza dan shahida,
tak lengkap bile tiade gosip..ahahahahah !! good~~
sangat penat sehingga sye bergosip sambil mate terpejam??
* what the hell la si raje nie.. klu dah mengantuk tu, xpayah la nak bergosip lagi..*
sye pun terus masuk ke bilik untuk tido..
zzZZZZZzzzz

kL 3

hrinie bangun awal sikit sebab nye terase malu dengan org dlam rumah tue,
tp xawal sgt la. pkul 8.30 mcam tueh. mandi2 dan breakfast.
pasangan kekasih tue xde plan nak pegi mane2 utuk hrinie.
tapi sye dengan shida harus ade plan.ahahahhaaha !
terus bgtawu niat sye ke dyeorg tueh. yg sye akan ke damai rumah filza sbab nak brmalam d rmah dye pulak. sampai kat damai dlam pkul 1. siap2 untuk ke mid valley,
gerak around pkul 3.00 p.m.. buat apekah?? ahahahha,
kan dh mention kat bwah. nak jumpe someone.. sape??
juge sye dah mention d bawah..hehehhehe,, kluar je rmah then kol dye
* kim zainudin *..dye kate dye baru nak brgerak ke serdang.
ouh,jadi nye sye xtrlambat lah..then naek train dr damai ke kL sentral..
then tkar train ke bangsar pulak.. sampai je kat mid, kami ronde2 dulu.. setelah penat, sye kol lagi dye sme ade dh smpi or blum.. dye kate on the way.
then decide untuk duduk saje. borak2, ngumpat2 dengan filza n shida..
lbeh kurang pkul 5 setengah sye kol dye lagi *huh,naik segan pulak asyik kol jerk.*.. dye kate dh smpai then jmpe kat teddy tales. kami pun brgerak la ke sane..
lpas 1minit, yeah sye nmpak kelibat org yg sye nak jumpe..hahahahhah !! bercrdgen turqoise dn brslendang jingga.hurm.. klau xsilap la. tp btol lah kot.
then kenalkan dye dgan mber sye.. after that sye brborak2, brgelak2,
brgelak2 lagi..ahahahahah ! itu je la keje nye.gelak sahaje..
just duduk dkat depan butik mother care..eh,xsure sangat ape nme butik tuh..
dh rse lame sangat duduk tue, kami pun brgerak ke jusco *kim nak beli tako kegemaran dye*, then ke mPH pulak..tgah jlan2 tuh,mak piah pulak text.
dye kate dye dkat burger king. sye pun brgerak la ke sne brsame pnunjuk arah tak brbayar..ahahahahahah !!lepas jer jumpe mak piah brsame
botak kesayangan nye, sye pun brjlan semula ke tempat asal..
then duduk lagi. borak lagi. dye suruh sye rase tako yg dye beli tuh.
tapi sye menolak, takot sye akn buat reaksi yg xbest.ahahah!
sbab xpenah mkan bnde tue, just tengok dlam cerite GOKUSEN !!
ahhahahaha..lebih kurang 1jam stengah brsame.dye mnta diri untk pulang sbab dah lewat. yeah, dye anak yg mithali, xboleh pulang lewat oke..heheheheheh !!
sye mghantar dye dalam 20 langkah.ahhahaah. then "eh,kim..jap2.." nah amek nie..*dengan hulur kn something ke dye.. dengan pantas jugak dye mnanggalkan gelang dr tngan dan bagi pd sye..ahahahah !! thankx a lot...org akan jage gelang kim tueh.! then carik semula filza dengan shida..mkan2 d mcD sebelum tuh sempat jgak beli ape yg dbeli kim td.tako !! ahahah. awesome !! sedap meh..then trus blik rumah.
serious !! lupe nak snap pic denagn si kim tadi..haish !! bengang btol la..
dh la ntah2 nie first n last jumpe..huh ! sampi rumah pkul 9stengah.. belum pun sempat duduk, filza dpat kol dr LAH..ouh yeah. ABDULLAH AZAM nme dye..
dye ajak kuar minum2. then just follow them ke setiawangse.. minum2 dan bershisha * lagi sekali,bukan sye yg brshisha* bersame LAH, SYED ALI,FILZA dn SHIDA.. dah lepas byar duit air tuh,kami pun blah.. tibe2 si lah ni ajak jalan2..
dye mention nak pegi genting..wah !!! best nye..itulah plan yg spatotnye dbuat pd hari nie brsame sepasang kekasih. tapi xmenjadi.. dengan pantas terus menuju ke highway untuk ke genting. jam dah pukul 11.30 p.m.. hah,gile lah..dah nak tengah malam bru nk pegi genting,
tp seronok jugak.. sampai je kat genting, sye mule terase sejuk sangat !!
ah,dah la just wear jersy..lagi lah sejuk, xbwak sweater sbab xplan nk pegi genting mlam tuh.. jap lagi tengok dkat blakang kereta, ade jacket hitam. ape lagi, terus sarung la en. xbanyak tnye lagi..

* ahah ! nie dye jacket nye, jacket kmenterian pendidikan tuh..ahahahaah !!


* kabus tebal mnyelubungi...


* yg baju merah tue name dye SYED ALI..first time jumpe,dye agak syok dengan yg sebelah dye tuh..hehehehehee
* mat bunga..ahahahah !! name dberi. ABDULLAH AZAM

* si gile dlam prjalanan pulang...setelah penat brjalan..


sampai rmah dlam pkul 2 setengah pagi..woah !! xpenah aku buat.. macam biase lah.mandi dan tido..zzzZZZZZzzzzz


kL 2

pagie yang indah. tapi xberape nk pagie sngat sebab sedar2
tgok jam dah pkul 11 stengah. keluar je bilik nak mandi,Align Centerkene sound plak dengan bro buana.."selamat pagie !
" hahahahah. malu nye !!
ah.lantak ah. aku dh penat smalam. tido sampai xingat dunia.
tu pun pakse bangun sebab nak hang out an..
lepas mandi sume, kami ber branch (breakfast+lunch) beramai2.
dlam pkul 2 stengah kami brgerak ke stesen tman melati.
then terus ke lokasi prtame, kLcc..kdtangan sye ke kLcc dihidu oleh kwan sye amalina akim.
dan sangat trkejut bile dye dtang dengan mamat africa !!
ahahahah.. whtever la.
janji dpat jumpe.. borak2 lapar la pulak.
decide pegi mkan. kwan sye yg lain dh brpecah da.. then mber sye nie ajak mkan dkat food court. xkesah la en. smpai je situ, si mamat africa nie tnye..
" can we use a visa card here? ".
then djawab oleh mber sye.
"ouh.i'm not sure, but we can ask them.
sempat pulak dye brbisik kat tlinga ni ha.
"mntak2 la xboleh gune visa, boleh kite ketuk mamat nie mkan tmpat laen" ahahahahhaha..
si mate duitan nie..then tnye,xboleh gune visa card..
at last ketuk mamat africa uh mkan kat chili's..ahahahahhaah !!
padan muke kau mamat africa. sape soh kuar ngn mber sye nie..
order la burger yg amat besar. xsanggup rse nye nk hbis kan.
then xbuang mse mamat tue mntak bil. hah ! amek kau !
rm78.90..it just untuk 2 org makan.
mamat tue xmakan, mybe xselera kot.ahahahha .
ape2 la. yg penting aku xkluar duit. terus ke pavi untuk jlan2
konon nye. sampi je sne. hah! ternyata. there's
nothing for me okeyh..

* tapi sempat jugak snap pic nie oleh filza

lepas tu mber sye pun blah.
tinggal la sye dgn filza n shida trus ke bukit bintang.
also nothing.

* slalu nye just nmpak dkat tv,kali nie btol2
brade d blakang sye..ahahahhaha. itulah dye lot 10 !



kuatkan jgak kaki melangkah ke time square.
xde minat untuk round2 kat situ. terus ke level atas untuk mkan.
lepas mkan terus balik.haish !
penat sungguh....smpai rmah pkul10.30 p.m..before that sempat jgak on9. then sye buzz!! kim zainudin.. yeah pade plan prtame ingat nak jumpe beliau pde hri tuh. tp oleh krane dye senyap sribu bhse *sbb xde kredit* sye just ignore..
decide untuk jumpe esok nye..yeah !!! i like !!
then off9 dengan kupu2 bnyak d perut.ahahhahah! nervous..
sperti biase, mandi mande then tido..
zzzZZZZZZZzzzz

kL 1

dah lame sye xupdate.. yeah, 4 hri yg lepas xsempat nak
update ape2 krane sye ke bandar paling sibok kat mlaysia nieh.
ahahahah !! kL lah en..tapi tetap jgak pegi utk enjoy2.
plan sebelum nie ke kL untuk 10 hari. buat ape meh? ha,join pertndingan
prniagaan kat unikL. tapi at last, satu brite bruk
yang sye dpat ialah kami kne reject untuk join bende alah tue.
haish, damn !!
tapi tak pe.sye teurskan jgak ke kL
bersama sepasang kekasih *xperlu sye mention name dye*
dengan shahida..bertolak dari johor pade hri sabtu ptang
dan jejak kaki ke kL pda malam nye. dan trus menuju
ke gombak utk mncari rumah mber. hmpir stu jam lebih hnye mncari jalan utk ke gombak. ahahahahha !! mcam haram..
masing2 dah kebulor tahap cipan !! sampai gombak terus makan2..
n then tido dkat rmah bro BUANA CITRA. ahaha! pelik bukan name dye??
tapi tulah hakikat sbenar, sye xmenipu..rumah dye dkat tman melati.
sbelum tu dye bawak kami lepaking di uptown danau.
gilek weyh ! 2 round aku jalan. mate sangat rambang. ahahahah! setelah xpuas brjalan, kaki dah letih then terus ke kdai mamak untuk minum2.
sambil bershisha !! *tapi bukan sye yg brshisha okeyh* dengan tengok bola!! liverpool vs new castle..jam dah pukul 2.30 a.m..
bayar air then balik rmah..mandi mande dan tido..
zzZZZZzzzz

December 5, 2010

for you..

Life is full of lots of up and downs
But the distance feels further
When it's headed for the ground
And there's nothing more painful
Then to let your feelings take
you down

It's so hard to know
The way you feel inside
When there's many thoughts
And feelings that you hide
But you might feel better
If you let me walk with you
By your side

And when you need
A shoulder to cry on
When you need
A friend to rely on
When the whole world is gone
You won't be alone
I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be your friend to rely on
When the whole world's gone
You won't be alone 'cause I'll be there

All of the times
When everything is wrong
And your feeling like
There's no use going on
You can't give it up
I'll help you work it out
And carry on

Side by side
With you till the end
I'll always be the one
A Shoulder To Cry On Continued

To firmly hold your hand
No matter what is said or done
Our love will always continue on

Everyone needs a shoulder to cry on
Everyone needs a friend to rely on
When the whole world's gone, you won't be alone
'Cause I'll be there
I'll be your shoulder to cry on
I'll be there
I'll be the one to rely one
When the whole world's gone, you wont be alone
'Cause I'll be there
And when the whole world is gone
You'll always have my shoulder to cry on

December 4, 2010

iBu..

petang yang indah. bila mana hujan
yg dari pagie tak brhenti henti.
mbuatkan suasana nye nyaman. dtambah mmbuat aku terasa
mengantuk n tido buat kali yang ke 3 utk hari ni.
what?? ahah, gile..tido saje aktiviti hrinie.
tp aku gagahkan jua menahan ngantuk dengan melayan pc.
cupcake corner ! ahah. smakin hari smakin mnjadi gian untuk
melayan game tuh. ahahah. !!
sume ini ajaran sesat dari TEH SOFIA AZAHAR dan EZZAHANI HASHIM
ahahahah.!!
tp dlam mse yg same, ini lah aktiviti yg dibuat
waktu2 cuti nieh. thankx korang !!

petang2 nie sedap pulak bergosip2 dengan ZETY AFZAN AZIZ..ahah !
best.. sambil2 bergado gado dengan KIM ZAINUDIN ahah !!
otak menjadi gile di waktu petang.. bagos !!
satu aktiviti riadah yg sihat..ahahahahahahahahah !!

telinge disumbat plak dengan earphone,
dengar suria f.m..memang layan kepale gile lagu lagu dye.
mahsyuk !!
tibe tibe dengar satu lagu yang mbuat aku brhenti
menghadap skrin pc nih. aku pun terus lari kat ibu.
"ibu.cube ibu dengar lagu ni?"
sambil menyuakan earphone ke telinge ibu. ibu pun ckap,
"ha, kenape dengan lagu nih?"
aku pun cakap,
"yela,ape tajuk dye? sape yang nyanyi?"
dengan rakus nye aku menembak soalan tu bertubi tubi..ahah !
ibu pun cakap.
"ouh,ni lagu DATO' SHAKE..tajuk dye ummi.."
ouh..!! best jugak..dengan pantas aku memuatnaik lagu tueh..
lagu yang menjiwai..
layaaan !!

Umi... ku tahu engkau derita
Hidup... dalam duka sengsara
Namun... diiringi doa
Agar kau bahagia

Umi... ku sunting kuntum melati
Harum... sewangi kasih suci
Umi... ku bawa penawar
Hapuskan derita

Apalah ertinya kehadiran ku di sisimu
Andai ku tak daya membuat kau gembira

Umi... ku petik bintang bintang
Menyinar... cahaya hidup mu
Umi... dekatlah wajahku
Yang selalu rindu

Ku tak relakan kau mederita selamanya
Biarlah aku yang menanggung derita mu
Ohhh...

Umi... ku ingin kau menyaksikan
Sinar... yang ku cipta untuk mu
Umi... berikan senyuman
Agar kau bahgia

Umi... Umi cinta padamu

December 3, 2010

taNDa-tAnDa

lepas je solat subuh, aku pun trus naek atas..
cuace yang mendung mbuatkan suasane dkat atas
lbih nyaman ..huh ! angin sepoi2 xreti bhse
msuk di celah2 papan yang papa buat..
mbuat aku terlena lagi hingga matahari tegak.
sempat lagi mimpi yang bukan bukan. antre nye DIA.
ah !! ape mksud nye tuh..menyemak aje..apsal muke kau ade kat mane2??
shit man !!
please la jngan ganggu aku lagi. kau bukan sape sape bg aku,
dn kau jgak sbalik nye..

kenape?? ape istimewa nye kau untuk di ingat2..
sedangkan kau? xmungkin nk fikirkan aku.
ye memang aku dan kau xseceria dulu. xserapat dulu.
xsekecoh dulu. banyak lagi xse. ahah!
sedih nye rase bile fikrkan bnde nih..
lagu nie buat aku cool..

Look at the stars,
Look how they shine for you,
And everything you do,
Yeah, they were all yellow.
I came along,
I wrote a song for you,
And all the things you do,
And it was called yellow.
So then I took my turn,
Oh what a thing to have done,
And it was all yellow.
Your skin
Oh yeah, your skin and bones,
Turn into something beautiful,
You know, you know I love you so,
You know I love you so.
I swam across,
I jumped across for you,
Oh what a thing to do.
Cos you were all yellow,
I drew a line,
I drew a line for you,
Oh what a thing to do,
And it was all yellow.
Your skin,
Oh yeah your skin and bones,
Turn into something beautiful,
And you know for you,
I’d bleed myself dry for you,
I’d bleed myself dry.
It’s true, look how they shine for you,
Look how they shine for you,
Look how they shine for,
Look how they shine for you,
Look how they shine for you,
Look how they shine.
Look at the stars,
Look how they shine for you,

December 1, 2010

sEDar diRi

xtahu la kenapa, sejak due menjak nie aku mudah sangat sensitive,
ape sebab nye ek?? "tula kau, asyik bace novel jerk..
hati pun dh macam tisu dah!"
satu suare menembusi ruang telinge aku.
huh !!
mungkin jugak.. tapi meang xdinafi kan
yang itulah sebenar nye diri aku.
mudah terasa. tapi selame ni aku jer
yang sembunyi kan sifat aku tuh.
sebab tu fzikal nye nampak aku nie macam keras..
but hakikat nye aku xboleh nak menafikan
sifat aku yang satu nieh.

ye, aku sedar sape diri aku.. aku xakan dapat memiliki diri
dia sepenuh nye. sape lah kau di mate die..
"kau kene sedar, dia akan hadir pade kau bile mase kau gembire.
bile kau sedih dan ksepian?? dia xakan sudi teman kau raje.."
yup, dah lame aku sedar bende tuh..
memang pade mule nye hepy sangat bile dengan dia,
tapi sekarang xlagi.. aku kene ingat sume tuh,
xsemua bende yang aku inginkan akan dapat..
aku hanya mampu berdoa untuk dia dari jauh..

ya Allah, kau beri lah rahmat serta kekuatan
pade diri ku ini agar tabah dan tenang
mengahadapi segale cabaran hidup dan kau
rahmati diri dia jugak agar dia
berbahagia bersama orang yang dia sayang
yang pasti nye orang itu bukan aku.



November 30, 2010

noThiNG~~

dah masuk hari yang ketiga aku brcuti. best??? ntah la..
duduk rumah.. ni la peluang untuk
aku *****..ahahahha !! tp x sangatlah..
semalam papa cakap kat aku, "ya Allah..
asal balik jer muke bulat, asal muke bulat jer balik..
kat sne 24 jam makan ke?"
ahahahahaah !!
xboleh bla..aku pun xtawu la..
macam mane ek nak buang nafsu melantak jauh2 ??
huh!.. susah la..
duduk rumah pun xbuat ape..
nampak nye xde keje lain lah..
aaarrgghhh!!!!!
sharifuddin bin hashim.. bile mau keluar??
kate nk maen futsal??
kaki dah nak terajang orang je nie,,aahhaha
aku dah naik bosan duduk rumah nie...
even cuti ni pun, kepale otak dengan ligat berputar..
tinggal lebih kurang 2 minggu je lagi nk off ke kL..
ape function?? hah
tu yang kite xtawu nie..ahahhahaha
aku pun xtawu la ape function nye..
sampai 10 hari kene tercongok kat sne..
ahh!! tension btol lah.. xbley tengok
orang senang cikit.. ade je keje nak bagi aku..
tapi best jugak lah..
dapat lepak lepak ngan kengkawan gile gile..ahah!
sebabnye ade satu bende aku xgemar bile duduk rumah..
aku susah la nak gelakgelakgelak sakan.
macam aku gelakgelakgelak ngn kengkawan kat kolej.
pelik sungguh..
kalau nak tawu, perangai rajanuratiqah kalau
dkat rmah nie, lain dengan bile dye kat kolej..
bile dye dkat rumah, lebih suke mendiam kan diri..
saye pun xpaham kenapakah??
ahah ! tu jela nak cakap buat mase skarang nieh.....

November 24, 2010

keSibUKan~~

final exam........
tinggal lagi 2 paper jer. sangat sangat risau.
paper core pulak tuh. take 5 , tibe tibe teringat seseorang.
yeah ! mengaku, dah lame xmsg n calling2..sory dear,:(
rindu KAMU, KAMU dan KAMU !!!
tunggu lepas habis paper k,

November 19, 2010

******

dah berminggu-minggu aku sabar bile jumpe kau.
kau hukum aku macam la aku nie bunuh orang.
tolong la, ingat kau bagus sangat.
bende kecik xpayah la nak besar besarkan.
baru aku kenal sape kau. perangai memang macam HARAM !!
kau malukan aku depan orang, fine~kau tunggu, aku bagi balik ape yang kau nak tue. and berambus cepat.
xnak lagi aku tengok muke kau..
pegi JAHANAM !!!

November 17, 2010

rAyE !!!

salam semua..
nak ucap selamat hari raye aidiladha !!
pada kawan kawan kat kolej tuh, jangan sedih2 ok??
esok korang sume dijamu
dengan makanan raye jgak..

kat cafe pkul 9 a.m ok..heheheh
(announcement skejap)


ok cerite pasal malam raye,
banyak kerja kene buat. eh jap !

bukan malam raye jerk, pagie
sehari sebelum raye da busy.

kehulur dan kehilir naik motor beli itu dan ini.
semuanye pesanan dari cik Noraa.. huh !
ibu cakap. "ika esok pegi beli
sayur awal sikit, pukul 7.30"..

aku pun,,"ha??.." mak ai,,xbley lepas subuh ke..ahahha !!
ok la.. bangun jugak la
pagie2 pegi pasar..

siang tadi pegi pasar, rebus ketupat,
dan sebagai nye..

malam td jer keje tiap2 kali raye aku..
basuh ayam. huhuhu..

7 ekor kot.. huh !
sempat jugak amik gambar oleh along,
tp xsempat nak upload..

anty ah !!
lepas basuh ayam, kne buat begedil !!
ah sedap nye !!

hahahaha.. jemput la ye semua datang rumah aku esok..
menu seperti berikut:
ketupat
rendang
sayur goreng
soto
sambal kacang
sate
otak otak
bbq
dan sebagainye..

ahahahha !!
da macam ape dah..

ok la.. datang jangan x datang ~~

November 15, 2010

meLepAskaN giAn

lepas je aku solat maghrib, perut terasa lapar.
secara automatic terbayang nasi ayam goreng abang man..
huh ! "tak kenyang lagi ke raje??" padahal
siang tadi keje melantak jer..

sandwich loaf chicken 4 keping?? hahah.. pastu makan
pulak nasi minyak
eiman bawak balik..
ah ! peduli ape aku..dah lame nak makan
nasi ayam goreng abang man tuh..

tak banyak cakap terus amek kunci motor. padahal warung
tue selang bape rumah jer..

hah ! punye la pemalas kau ni raje.. heheheh
dialog antare aku dgn abang man~~

raje : abang man..
abg man : eh ika ! bile balik??
raje : ah,da berzaman da..heheh, jumaat sampai rumah..
abg man : nie nak makan ape nie? cakap jer,kak long (isteri abg man) bley masakakn ..
raje : bagi nasi ayam goreng satu !!! kasi special punye..buat rm5 tau !
abg man : mak ai..nie makan ke ape??
raje : nak lepaskan gian la..kat sane bukan ade pun yang sedap macam nie..
abg man : yeke? ok ok..nie kak long buat special punye..

bile jer nasi tu siap aku pun hulur not rm5..
tak banyak cakap teros blik rumah.
sampai tak terkate. dye punye sedap sampai xsempat
nak pelawa orang laen.ahahah !!
sori yek.. aku telan sorang jer..nak snap pun
xsempat. klu x da dapat tunjuk dah.
mesti terliur..
eerrgghh!! ahh.. kenyang..
alhamdulillah...~~

roBbiE wiLLiams

slamat pagie..
bangun bangun jer teros bkak pc..
then sign in blog..lagu better man berkumandang,,
ahhh !! indah nye..
dengan cuace yang menyamankan...
huh... layan...

Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain

Give me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I’m getting old
Before my time

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I’m doing all I can
To be a better man

Go easy on my conscience
’cause it’s not my fault
I know I’ve been taught
To take the blame

Rest assured my angels
Will catch my tears
Walk me out of here
I’m in pain

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I’m doing all I can
To be a better man

Once you’ve found that lover
You’re homeward bound
Love is all around
Love is all around

I know some have fallen
On stony ground
But love is all around

Send someone to love me
I need to rest in arms
Keep me safe from harm
In pouring rain

Give me endless summer
Lord I fear the cold
Feel I’m getting old
Before my time

As my soul heals the shame
I will grow through this pain
Lord I’m doin’ all I can
To be a better man

wAitiNg

kemanakah ??
tinggal macam tue aje.
xpuas gelak gelak tau..
its ok la..
i'm surrender..xsanggup nak tunggu,,
see u tomorrow. zzZZZZzzzzz

November 8, 2010

nUBhan

huh..dah nak dekat 1 jam try nak lelapkan mate tapi xbley.
apsal ek?? stress kah..ouh tidak,, mungkin sebab aku dah telan nescafe kot..
so amek peluang update blog nie kejap.
final exam tggl esok jer?? ahahha. cam xpercaye.

9 nov: financial accounting 3
10 nov:macroeconomics
11nov: pengajian islam
12 nov: commercial law

ape nak jadi dengan awak ni raje.
paper core esok sempat lagi nak update..
bukan ape, dalam tunggu mase nak tido tue terfikir something.
kenape yek ?? sejak 2 menjak nie semua orang
ikut haluan masing-masing.
kali nie semua orang ikut kate hati..
bak kate orang, "ikut hati nanti mati" ..
ouh tidak, kali nie tak ade sape nak ikut pepatah tue.
hati sendiri lebih penting.. buat pilihan terbaik

AKU @ DIA ???
tak ade kene mengena dengan nubhan sebenarnye
( si mamat jambu)..
teringat je lagu dia..

Kau tanamkan
Cinta dalam hatiku
Dah berbunga hidupku
Bersamamu aku setia

Tapi kini
Kau telah tajamkan duri
Menduakan cintaku
Yang telah lama ini

Ku cuba
Untuk bertahan
Tapi perih hati ini


Pilih aku atau dia
Tinggalkan ku bila kau ingin bersamanya
Pilih aku atau dia
Tinggalkan ku bila kau ingin bersamanya


Aku relakan engkau kepadanya
Jika kau harus bersama dirinya
Kan ku tetap kan setia padamu
Jika kau mampu tinggalkan dirinya

ah! emosional la pulak..bukan kerana kau tue hot @ famoussangat sampai terpakse kau direbut2kan..and kau pulak kene pilih aku @ dia..ouh nop !!! its ok..aku tak kisah langsung dan aku tak nak amek tahu pasal bende tue. suke hati kau la kan.. asal kan hidup aku bahagia !!! tapi nak buat ape kalau aku dengan kau pun dah tak bahagie macam dulu.. so maknenye disini, no need !! aku boleh hidup tanpa kau ok..ahaha !!! sekian.. zzzZZZZzzz


November 7, 2010

daLAm hUJan




Rindu... semakin berakar umbi
Yang kurasai
Saat kau pergi

Hujan... bagai mengundang nestapa
Titis airnya
Bersama deru tangisanmu...

Buat kali pertama
Ku mleihat (oh) airmatanya
Sejakku kenali dia
Sepinya kurasa
Disaat berduka
Inikah noktahnya
Pertemuan kita

Andai
Begitu suratan takdir
Usah lagi kita mungkir
Bersyukur pada rahmatNya

Kasih
Berpegang pada hakikat
Waktu yang bakal menjawab
Siapa yang benar

Pasti... aku kan tetap menanti
Ku dibayangi
Seribu mimpi

Hujan... menghilang dengan langkahnya
Ku merindui
Dalam gerimis
Yang menghiris...

November 6, 2010

kEnaPa ??

tibe2 terfikir satu perkara yang aku msih xpham..
ape dah jadi nie?? antara aku dan kau.
aku xsangke jadi sampai mcam nie..
selame hmpir setahun setengah aku kenal kau.
ya. mungkin ini memang salah aku.
aku yang berubah.
tapi kau tahu x ape sebab aku berubah trhadap diri kau??
pernah ke kau fikir??
xtwu la. hanya kau je yang tahu.
bukan niat aku nak menyisihkan kau..
tapi cube kau fikir knape aku buat nie pade kau??
aku sayangkan kau. aku sayangkan relationship kita.
aku xnak kau buat perkara yang salah.
yang xmasuk dek akal.
btol la ader orang cakap. kau nie xmatang lagi.
kau dah besar, twu sepatotnye mane yang baik dan mane yang buruk.

aku sedih sangat. sejak dua menjak nie nak bercakap dengan kau
pun susah. dah x macam dulu. duduk kat balkoni same2, dgr lagu.
masing2 melayan perasaan.
tapi sekarang tinggal aku sorang-sorang.

aku nakkan masa dulu. masa kita bergelak ketawe berdekah2.

p/s: kawan, fikirkan la mane yang baik dan buruk..

aJaLmaUtdiTAngAnTuhAN

Tiott tiott !!
alamak pagi2 lagi alarm kreta aku dh brbunyi..
spe plk yg pagie2 dh msg aku nieh.
tgk2 jer nme FAIZATUL SHIMA tertera di fone aku..
msej dye aku bce dgn mate yg kuyu..

*raje,pegi sembelih x ??

dgan keadaan mamai aku bce..
buang tebiat ke ape bdk nie pagie2 ajak aku smbelih..
smbelih ape?? ayam? orang? lembu? kambing?nak kte raye haji,,blum smpi lg..
sempat aku mnyumpah drinya..lpas tue aku tersentap..
aku tgk jam kat tangan yg xpnah aku tanggalkan..
ALAMAK !!!!
aku terlambat sudah..lantas trus bngun dan pergi mandi.
aku lupe yg aku ade kursus penyembelihan pagie nie..krsus yg dianjurkan oleh USTAZ AFIF merangkap lecturer MPW 1143 aku..
krsusu dibuat di surau kPMbp shje..
student xramai sgt yang ade klu nk dbndingkan dgn name yg telah diambil 2 hari lepas..
nie mesti kes mlas nk bgun pagie..hangat-hangat TAHI AYAm !!
knon-knon nye study smpi ke pagie..pdahal?? ahaha..jwb sndri..
pkul 10 pagi pun xbley nk bngun ke?? ape dah..lbih kurang 1 jam dgar tklimat.
lpas tuh prktikal penyembelihan bermula..
bertemulah aku dgn 13 ekor "K"..
1. ketakutan
2. kerisauan
3. kepenatan
4. kegembiraan
5. kemerahan
6. keghairahan
7. kekalutan
8. kekacau bilauan
9. kegoyangan
10.keredhaan
11.kekusutan
12.kelemasan
13.kepasrahan

sume nye jelas terpancar di setiap wajah ayam-ayam yg bkal disembelih..
huhuhuhu

namun ape boleh buat ?? ajal maut di tangan Tuhan..
kesemuanya selamat disembelihkan..
antara penyembelihnye adalah AKU !!
hehehehe


lepas tuh,,kerja2 pembersihan dilakukan oleh rakan2 aku sndiri..
dengan bangge nye aku persembahkan..
ahahahahahah.!!

dan mase yang dinanti2..majlis bbq.
yeay !!!
berbaloi nye rase dpat mkn ayam byak2 dgn byaran RM2
sahaje...heheheheheheh ~!!
kenyang sangat2...FILZA ATIKA dan NUR SHAHIDA~~
awak berdua sangat rugi sbb xjoin kteorg..
hurmm~~

rase puas dan berbaloi dgn aktiviti yg aku buat hrinie...
jam kat tgan skarang dah pkul 4.30 a.m..
huh !!
sangat mengantuk..tido dlu la yekk..nyte !!
zzZZZZzzzzZZZz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...